زنگار رکود بر بازار کلیدسازی کشور
زنگار رکود بر بازار کلیدسازی کشور
.
زنگار رکود بر بازار کلیدسازی کشور/ شاه کلید رونق بسیاری از صنایع در رونق بازار ساخت و ساز مسکن
در میان صُنوف فعال در کشور، رکود بازار قفل و کلید سازی کمتر به چشم آمده و گویی در لابهلای کسادی و بی بازاری، رونق از این بازار سلب شده است.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کلید سازی و قفل سازی از نمونه صنوف خاص و تخصصی به شمار میرود که در قیاس با فراگیری و تَعَدُدِ صنوفِ دیگر، به نسبت با تکثر کمتر و محدودتری همراه است.
یکی از دلایل این تعدد کم به فعالیت تخصصی این حرفه باز میگردد، به تعبیری اگر فردی صرفا با برخورداری از سرمایه، امکان فعالیت برای راه اندازی یک سوپرمارکت برای او فراهم شود، اما قفل و کلید سازی از صنوف فنی به شمار میرود که فعالیت در آن مستلزم فراگیری آموزشهای تخصصی لازم و خاصِ به خود است.
فارغ از ویژگیهای این صنف، در کسادی و رکود بازار، عرصه کلید سازی نیز با مشکلات و معضلات عامی که به نوعی تمامی صنوف با آن دست به گریبان هستند، مواجه است.
مهدی خواجه زاده یکی از فعالان این عرصه قفل و کلیدسازی در استان البرز در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به کاهش چشمگیر رونق کسب و کار در این حرفه، اظهار کرد: صنف مذکور از رابطه بسیار تنگاتنگی با صنعت ساختمان سازی برخوردار است و هر آنچه شاهد ساخت و سازهای بیشتری در کشور باشیم، متعاقباً نیاز به دریافت خدمات از فعالان این حوزه افزونتر خواهد شد.
وی افزود: بدون تردید، با بنا شدن هر ساختمانی، اعم از تجاری یا مسکونی، موضوع حفظ ایمنی و امنیت آن نیز مطرح میشود و یکی از مولفههای اصلی در تأمین امنیت بناها و واحدهای تجاری و مسکونی، معطوف به تجهیزات و ادواتی میشود که در قالب قفل در دربها و ورودی و خروجیهای منزل تَعبیه میشود.
این فعال در عرصه کلید سازی در استان البرز گفت: با توجه به رکود سنگینی که در بخش ساخت و ساز در طول ۵ تا ۶ سال اخیر شاهد آن هستیم، رونق بازار قفل و کلید سازی به میزان ملموسی کم شده و قطعا با استمرار رکود در بخش مسکن، کسادی در این حرفه همچنان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: عمده متقاضیان دریافت قفل و کلید به ما و همکاران ما در سالیان و ماههای اخیر، منحصر به افرادی میشوند که بر اثر خرابی قفل یا شکسته یا مفقود شدن کلیدهای خویش، برای ساخت کلید یا تعمیر قفل و یا تعویض آن مراجعه میکنند.
خواجه زاده گفت: البته در این میان برخی با هدف ارتقای ضریب ایمنی منزل یا واحد تجاریِ خود، به خرید و تهیه قفلهای حرفهایتر مبادرت میورزند.
این فعال در حوزه قفل و کلیدسازی تصریح کرد: به واقع، تمامی صنوف بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم به یکدیگر وابسته هستند و وقتی رکود دامنگیر یک یا چند صنف میشود، قطعا این کسادی بازارِ دیگر مشاغل و صنوف را نیز تحت الشعاع قرار میدهد.
وی افزود: بطور مثال، بنده وقتی در صنف خود با بی بازاری مواجه میشوم، قدرت خرید کمتری پیدا میکنم و طبیعتا در چنین شرایطی مراجعه من به واحدهای پوشاک فروشی، اغذیه فروشی و غیره کمتر خواهد شد و این زنجیرهای است که به عنوان یک قاعده نانوشته تمامی صنوف را با یکدیگر مرتبط میسازد.
این فعال در بخش قفل و کلید سازی گفت: تنها امیدواری ما به این امر معطوف میشود که اقتصاد کشور در سطح کلان با رونق همراه شود و معضل رکود اقتصادی از جامعه رخت بر بَندَد و به تبع در صورت حصول این امر، یقیناً صنف ما از مزایا و منافع خروج از رکود مُنتَفع خواهد شد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
کلیدسازی ماهان، ارایه دهنده خدمات کلیدسازی شبانه روزی و سیار در تهران